I min spede start som frilanser begynte jeg med å få et et lite populariseringsstipend for teknologi og naturvitenskap fra Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening (NFF). Dette stipendet fikk jeg for å skrive en slags innføringsbok om Internett. Dette er et prosjekt som tar litt tid, og som jeg jobber kontinuerlig med ved siden av alt annet jeg gjør. Dette er hjertebarnet mitt.

Men dette stipendet varte ikke lenge, og man må betale regningene sine. Derfor har jeg også gjort en del andre ting som jeg legger ut noen eksempler på her. Jeg kan også finne på å skrive om forskjellige ting jeg gjør under Maja gjør noe nytt.

Jeg kan jobbe både timebasert eller prosjektbasert. Ta kontakt om du lurer på noe.

Websider – innholdsproduksjon og administrasjon

Jeg har hatt flere oppdrag hvor jeg har tatt tak i nettsider som har ligget brakk en periode og som er i sårt behov for en oppdatering. Eksempler er LMSO og Ninjafiber. Jeg kan hjelpe til med innholdsproduksjon, utseende, oppdateringer, søkemotoroptimalisering og annet. Begge disse sidene (og nå også min egen) er WordPress-sider. Jeg har god kompetanse på WordPress, og har også gitt opplæring i bruk av WordPress-plattformen. Jeg kjenner også til andre publiseringsplattformer og kan bistå med hjelp på andre sider enn WordPress.

Tekst-tjenester

I forbindelse med arbeid med websidene har jeg også jobbet med innholdsproduksjon. I tillegg til innholdsproduksjon har jeg hatt oppdrag som språkvasker og korrekturleser. Som språkvasker gir jeg tilbakemeldinger på helhetsinntrykk av tekst, blant annet form og innhold. Som korrekturleser kan jeg både markere feil eller rette feil, alt etter hva som er ønskelig. Jeg er også knakende god på søknader til prosjektstøtte, og kan også bidra med hjelp til dette.

Oversettelse

Jeg har etter hvert oversatt en del fra engelsk til norsk, for eksempel oppdatering til appen Regn Alarm og nyhetsbrev og annen info for Betsson Group. Jeg jobber særlig med korte tekster med forholdsvis kort deadline, men jeg er åpen for større oppdrag også.

Illustrasjon

Jeg både tegner og tar bilder. Stilen min på tegning er ganske low-fi, og har en tegneseriekvalitet over seg. Noen synes dette er veldig flott, mens andre synes det er barnslig og rart. Jeg har trykt opp bilder for å selge de som store trykk. Jeg kan lage tegninger til trykk på bestillinger, og jeg kan lage illustrasjoner til informasjonsfoldere eller tekst.

Saksbehandling og kontorarbeid

Jeg har jobbet noen år med offentlig administrasjon. Jeg er derfor god å ha med på laget når det gjelder oppgaver innenfor administrativ art. Jeg kjenner til NAV-systemet, er en erfaren byråkrat, forholder meg med ro til Skatteetaten, og blir verken nervøs eller frustrert av skjemavelde. Dessuten er jeg en dreven kontorrotte som er skikkelig flink til å fikse printeren og sånn. Jeg kan både bli ansatt i midlertidig engasjement eller fakturere for timer, alt etter hva som passer best.

Datapunching

Jeg er en tålmodig person som klarer å holde fokus og oppmerksomhet ved repetative oppgaver. I ny og ne stiller jeg som datapuncher i kortere perioder. Så langt har jeg punchet og manuelt digitalisert for NAV Forvaltning, og jeg har drevet med databasepunching til forskningsprosjekter i regi av Oslo Universitetssykehus.

TV, film og foto

Jeg har vært en del statist etter hvert, og i den forbindelse har jeg ramlet borti både foto-oppdrag og produksjoner. Jeg har vært borti rollen som produksjonsassistent på en dokumentarfilmproduksjon. Jeg har noe skuespillererfaring, hovedsakelig fra teater, og jeg tenker generelt at det er spennende å si ja til ting.