Maja oppsummerer 2022

Og dermed har det gått ett år siden forrige oppdatering, og det sier vel det meste som trengs å sies. I november 2021 ble jeg ansatt, og hadde som planer å drive frilans i 20%. Det skjedde ikke. Det er nemlig begrenset hva vi får til i løpet av et døgn, vi mennesker. Det står ofte ikke på vilja, det står på tid og krefter tilgjengelig.

Oppsummeringen blir derfor litt anderledes. Mer personlig, mindre opplisting av prosjekter.

Jeg har gjort mye spennende som ansatt. Blix Solutions er i vekst, og gjennom Blix Data Center og Blix Solutions har jeg blant annet deltatt på Nonog (Norwegian Network Operators Group) og fått omvising på Nordic Hub Datacenters. Jeg har lært mye om datasenterbransjen og om nettverksbygging (vi snakker da ikke mingling, men mer sånn IP nettverk). Jeg har jobbet mye med regnskap – faktura inn, faktura ut, hva er dette og hvorfor betaler vi for dette osv. Det er en opplevelse i seg selv å dedikere seg til noe jeg egentlig ikke har bakgrunn i eller tidligere interesse for. Men jeg er glad i å systematisere og kontrollsjekke og å finne feil, så sånn sett har mye av den jobben vært eksemplarisk.

Jeg jobbet for Miljøfyrtårnsertifisering til Blix Data Center, noe vi også fikk. Rapportering og systematisering der også. Ikke alle vet dette, men jeg har vært innesperret (noen timer) i varetekten på Arendal politistasjon (sammen med to andre) i min kamp for miljøet på nittitallet. En ellers hyggelig affære med politifolk som oppriktig sa “vi er enige med dere, men arrangøren har nå engang fått lov til dette…”. Saken ble frafalt, men miljø har alltid vært viktig. Så det er fint å kunne bidra med små grep som kan få store konsekvenser.

Det har vært året for en del personlige utfordringer, de som vet, de vet. En av greiene har vært at jeg har operert for urinveislekkasje. Der møtte jeg kvinnehelse-problematikk. Fagfolk er kunnskapsrike, men “det er så flaut, ingen snakker om det”. Så jeg vil bare si at dersom du lekker, noe veldig mange gjør (særlig etter fødsel) – så er det mye og god hjelp å få. Føler du selv at du har utfordringer med dette, snakk med en gynekolog med peiling (og ikke en som sier du må knipe mer).

Forøvrig er jeg feigere enn før. Jeg tror det har med koronaisolasjon og påfølgende vanskelig å komme tilbake i gjenge igjen. Familielivet krever også sitt. Jeg begrenser meg selv ofte. Holder ambisjonsnivået lavt. Noe som igjen påvirker hvordan jeg oppfatter mine evner – og meg selv. Jeg er bevisst på denne negative spiralen, men har ikke helt klart å bryte ut av den enda. Det får 2023 ta seg av.

Jeg ble også 40 år. Jeg dro til Berlin en langhelg med en nær venninne. Jeg kjenner midtlivskrise på gang, og min kjæreste mente at det er “typisk millennials at vi tror det er meningen vi skal revolusjonere verden alle sammen”. Jeg har ikke revolusjonert noe som helst, så jeg meldte meg inn i et politisk parti på tampen av året. Ble med på et møte gjorde jeg også.

I fjor hadde jeg som nyttårsforsett at jeg skulle spise mindre godteri. Det feilet spektakulært.

Jeg har to nyttårsforsett i år:

  • 1: bryte ut av komfortsonen mer. Bryte den negative spiralen.
  • 2: fokusere mer på å ferdigstille (minst) ett eget prosjekt.

Jeg er på Mastodon; Piraya@oslo.town

Slava Ukraini

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: