Maja skal presentere på Internettforum 2019

På fredag la jeg ut en melding på sosiale medier om at jeg har fått insane gode nyheter (ordet “insane” ble brukt, ja). Jeg valgte å ikke si noe mer om dette, og bare lokket med at “dere får vite mer på mandag”. Mest fordi jeg fikk så vondt i hodet at jeg ikke orket å finne på hvordan jeg skulle fortelle, og nå har altså dette blitt hypet til man skulle tro jeg skulle reise til Mars.

Nyheten er at jeg skal holde foredrag/presentasjon på nasjonalt Internettforum 2019: Digital tillitskrise. 20 november 2019.

Jeg har vært publikum på Internettforum før, og skrevet blogginnlegg om det i 2017. Siden 2016 har Norid (nasjonalt domeneregistre, de som administrerer .no-domenene) og NKOM (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, statlig myndighet som administrere post- og ekomsektoren) årlig arrangert nasjonal Internettforum. Internettforumet er en samleplass for interesserte til å diskutere og lære om forskjellige aspekter av Internett. I år kan det virke som om Norid er eneste arrangør? Jeg er litt usikker på det enda, og har ikke tatt meg bryet med å spørre. Arrangementet er forøvrig gratis, så det er bare å melde seg på!

Publikum på disse stedene er en god blanding av gamle travere, tunge byråkrater, akademikere og offentlige tjenestemenn. Og idealister, sånne som meg. Det er et sted man treffer folk som jobber innenfor Internett Governance og som er med på å styre Internett (i Norge) inn i fremtiden: Forskere, politikere, vaktbikkjer osv.

Jeg fikk dette ærefulle og gledelige oppdraget etter at programkomiteen så videoen fra lanseringsfesten. Det var ikke helt tilfeldig at de fikk den i hende. Jeg sendte den med en kommentar a la “digital tillit kan ikke oppnås før man øker kunnskapen om hvordan Internett fungerer sånn for hvermannsen”.

Å bli spurt om å holde foredrag her gjorde meg skikkelig glad.

Dette en utrolig spennende gjeng å prate til om nytten av å tilgjengeliggjøre informasjon om Internett infrastruktur, teknologi og administrasjon. Skal man få tyngde og trykk bak ideen om at kunnskapen om hvordan Internett fungerer skal allmenngjøres – så er dette en veldig god plass å sette inn støtet.

Jeg har brukt helgen på å prøve å finne en snazzy tittel og en god beskrivelse (som er åpen nok ettersom jeg ikke har bestemt meg for innhold helt enda), men jeg har ikke klart å finne på noe enda. Dermed ble liksom denne annonseringen litt tam – jeg skulle jo fikset tittel og innhold, sånn at dere kunne se navnet mitt på programmet. Det skjedde altså ikke.

Eneste jeg vet, er at jeg skal snakke om at det er viktig å allmenngjøre informasjon om Internett. Om vi ikke gjør det vil mistenksomhet mot nye digitale verktøy ikke bare vokse, men også være velbegrunnet – for hvorfor skal leverandører bry seg når det ikke er kunnskap nok til å sette krav?

Mer kunnskap = mer teknologisk sikkerhet, mindre personlig usikkerhet.

JEG GLEDER MEG.

(Men først skal jeg ha et arrangement om hvordan skrive bok uten forlag på Lokkemat i Lillesand, 7. november. Link til Facebookevent)

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: