Maja har skrevet en bok

Intet mindre enn fire år, to svangerskap, fire (!) øyeoperasjoner, et par personlige kriser – men nå er vi her. 

Boken er ferdig.

Det begynte i 2015 da jeg søkte – og fikk – debutantstipend fra det faglitterære fondet. 3 måneders arbeidsstipend på et prosjekt jeg hadde estimert til å vare i 9 måneder. Så ble jeg gravid, og som gravid nyoppstartet frilanser uten lønn og fast arbeid ble fokuset på å skaffe penger til foreldrepermisjon. Boka ble nedprioritert.

Så ble barnet født, og fokuset ble på å finne ut av hvordan barn fungerer. Boka ble nedprioritert. Et par e-poster ble sendt til noen forlag, og jeg ble introdusert for miljøet rundt indiepublisering. Jeg, som er en sånn som liker å gjøre alt selv (for eksempel selge leilighet), ble fascinert og bestemte meg for å kjøre sololøp. Vi flyttet. Jeg fikk påvist en autoimmun sykdom. Jeg fikk akutt netthinneløsning og jeg opererte øynene med noen ukers mellomrom.

Barnet ble større, og han begynte i barnehage. Under permisjonen hadde jeg tenkt mye på manglende prioritering av bokprosjektet. Jeg bestemte meg for å nedprioritere arbeid for inntekt og heller fokusere på å bli ferdig med boka. Etter jeg hadde solgt leiligheten satt jeg med et behagelig overskudd. Jeg klarer meg økonomisk uten inntekt et år.

Jeg jobbet iherdig med manus, og fikk god – helt uvurdelig – hjelp av Ole Trøan. Jeg opererte øynene en gang til, nok en gang med noen ukers mellomrom, og så ble jeg gravid. Igjen.

Jeg holdt meg halvveis til planen om å fortsette å fokusere på boka, men jobbet litt for å tjene penger til permisjon også. Blant annet hadde jeg et kort vikariat i Frelsesarmeen. Jeg fødte, og dermed var jeg ute i permisjon igjen. Barn nummer to er lettere. Jeg trengte ikke finne ut av hvordan barn fungerer. Mamma døde, det var verre. Fult av kaos på hjemmefronten gikk tre måneder uten at jeg la merke til det, og jeg begynte å jobbe igjen (gradert, en dag i uka). Plutselig satt jeg med et manus som skulle sendes innkjøpsordningen for ny norsk sakprosa. Når skjedde det? Jeg er ikke helt sikker, men en eller annen gang i løpet av de siste fire årene har jeg fått til å skrive en bok om et tema jeg ikke kunne så mye om da jeg begynte.

Etter innsending til innkjøpsordningen gikk lufta ut av ballongen. Et par slappe e-poster til grafisk designer Gisle Vagstein (deTuria design) og noen timers jobbing med å få forlagets nettside – med tilhørende nettbutikk – opp og gå. Og så ventet jeg. I noen uker. Jeg laget en .gif jeg tenkte å bruke i markedsføring. Jeg tenkte gjennom alle de gangene jeg mistet motivasjonen og hadde lyst til å kaste prosjektet på båten.

Innkjøpsordningen sa nei. Nettbutikken for forhåndssalg er klar (nok). Avtale med trykkeri er klart. Nå må jeg egentlig bare lage tekst til baksiden på coveret, og så… er jeg ferdig. Og blakk. Og usikker på hva jeg skal gjøre fremover.

Dessuten må jeg jo selge boka også.

Du kan forhåndskjøpe Internett Internett Internett på forlagssiden min her. Husk å skrive inn kupongkoden (“HeiaInternett”) før du betaler hvis du vil ha boka litt billigere.

Lanseringsfesten blir sånn i midten av oktober, og alle som vil kan komme og få kjøpe boka da. Mer info om lanseringsfesten kommer etter hvert når jeg har fått bekreftelser.

Jeg har kost meg med å lage en .gif til markedsføring.

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: