Maja illustrerer Internett, del 1

Manuset har vært hos fagkonsulent, og jeg har hatt møte med ham for tilbakemeldinger.

Først og fremst; dette er skikkelig gøy når man har noen å diskutere manuset med. Å sitte sånn aleine i en boble er strengt tatt mer arbeid enn moro, men å sitte og få konstruktive og til dels kritiske tilbakemeldinger er faktisk utrolig gøy. Jeg sitter igjen med helt andre følelser etter tilbakemeldinger nå, enn da jeg jobbet med mastergraden min.

Min største frykt for dette prosjektet er nemlig at det skal ende som mastergraden min; jeg ferdigstilte den, men deretter la jeg den i en skuff og blir småkvalm hver gang jeg åpner skuffen og ser det ferdige produktet ligge der. Jeg har lyst til å bli stolt av boka når den er ferdig. Ikke småkvalm.

Uansett, det manglet ikke på tilbakemeldinger, og jeg har en god del jobb foran meg. Men med konstruktive innspill går jeg på med fornyet motivasjon og arbeidsglede til gangs.

En ting jeg ble bedt om, for eksempel, var å innføre illustrerende grafer.

Hehe…

Etter å ha endret litt på noe tekst tenkte jeg “det var sikkert på steder som dette han mente jeg skulle ha litt grafer”, og dermed kastet jeg meg over tegnebrettet.

Og værsågod, her har dere en sniktitt på en tankeprosess med tekst og tegning. Eller en “illustrerende graf”.

Internettnummer begynner med teknologien. For eksempel finnes det begrensninger på hva som kan brukes som IP-adresser basert på hvordan datamaskiner leser datainformasjon.

Deretter er ICANN neste ledd i det vi kan kalle IP-adressenes hierari. En av organisasjonene innen ICANN heter IANA (Internet Assigned Names and Numbers), og nå er det er IANA som fordeler bolker med IP-adresser til de regionale Internettregisterne (RIRene, nemlig ARIN, RIPE NCC, APNIC, LACNIC og AfriNIC).

RIR’ene deler videre til lokale aktører (Internettleverandører). Det er Internettleverandørene (eller ISP’ene) som fikser sånn at du, klokka di, kjøleskapet ditt, telefonen din og jobben din kommer på nett. Nummerne blir altså delegert fra en sentral administrasjon og ut til alle andre.

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: