Maja henger med eksamensvakter

Før jul slengte jeg inn en søknad på en tidsbegrenset jobb som var utlyst – som jeg så ofte gjør. Og jeg ble kalt inn til intervju – som jeg noen ganger gjør. I løpet av det intervjuet sa jeg blant annet “strengt tatt så forstår jeg ikke helt hva jobben er” og litt senere “aaah, men da har jeg egentlig søkt på en helt annen jobb” – begge disse setningene har jeg (og forhåpentligvis flere? Kanskje?) tenkt i intervjusituasjoner før, men dette var første gang jeg sa dem høyt. Heldigvis ble det tatt positivt – de så vel ærlig sjel i meg, så i desember jobbet med BI som et slags mellomledd mellom eksamensvaktene og eksamensadministrasjonen.

Spent trappet jeg opp på første dag, og fikk endelig svar på det jeg har lurt på i mange år: Hvorfor er eksamensvaktene så oppi åra? Svaret er det åpenbare “vi rekrutterer blant venner”.

Utenom å ha hatt flotte kollegaer med en gjennomsnittsalder på 70 år, og dertil mange gode samtaler om livet og været, så har jeg også fått innblikk i eksamenslogistikk.

Eksamenslogistikk er en av de tingene som føyer seg inn i rekken av ting jeg ikke helt blir inspirert av til å skrive mye om. Men jeg heier på flere samtaler med de utenfor egen aldersgruppe.

Årets første tegning i MS Paint.

2 responses to “Maja henger med eksamensvakter”

  1. […] jobber litt på BI igjen denne eksamensperioden, så det vil si at det ikke er hver dag jeg kommer meg på kontoret. Og i tillegg til jobben på […]

  2. […] eksamensperiodene henger jeg med eksamensvakter og er administrativt ansvarlig på BI. Hvert år blir mai-juni og desember temmelig fylt opp av […]

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: