Maja drar på Frekvensforum 2015

Onsdag 9. september var det duket for Frekvensforum i regi av Post- og T.., nei – jeg mener selvfølgelig NKOM.

De holder som kjent til i Lillesand, og jeg er fra Lillesand, så da pakket jeg ryggsekken og dro ned en tur.

2015-09-25-maja-drar-pa-frekvensforum-2015

Så hva er dette “Frekvensforum”, sier du? Vel, det er en årlig samling med folk som jobber innenfor frekvenser for å snakke litt om nåtiden og fremtiden.

Frekvensforumet hadde et program (som du finner et sted nedfor på denne siden). Ikke fortvil over at du ikke kunne delta, her følger en kjapp (Majaisk) gjennomgang av hva de flotte titlene inneholdt:

Her på konferansen snakket teleleverandører om small cell, og hvordan man kunne få et robust signal. Det ble forklart hvordan LTE og WiFi i kombinasjon ser ut som en god (og forholdsvis billig) løsning for å få inn telefonsignal i større bygninger. IP-telefoni kommer.

Folk fra NKOM gikk gjennom hvordan man faktisk fordeler frekvenser, og hvordan man finner frem til frekvenser som blir brukt ulovlig (et lite nøkkelord her er at NKOM er avhengig av tips).

En kjapp liten gjennomgang av tingenes Internett (“Internet of things”) ble det også tid til, men det var veldig kjapt. Og veldig gøy. Og fyren fra TI (Texas Instruments) promoterte også en fiffig SensorTag (jada, det er link til nettbutikken) til de som kunne tenke seg å fikle.

Til slutt ble det snakket litt om radio. DAB-radioen kommer, folkens.

Kunne jeg mye om frekvenser før jeg dro dit? Pinlig lite. Kunne jeg mer etter å ha vært der? Joda, jeg kan mer, men jeg vil fremdeles påstå at jeg kan pinlig lite om frekvenser. Men jeg har hørt om femtocelle nå, i det minste. (“Wow, fancy” tenker noen, “bedre sent enn aldri” tenker nok andre).

Og for de som er skikkelig forvirra og ikke skjønner noen ting nå, så er NKOM = Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet. (Sånn, jeg tenker alt ble mye klarere nå).

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: