Maja får støtte til å skrive bok

Jeg har vært, og er fremdeles, ordinært ansatt. Men nå er det en uke igjen til jeg begynner mitt fullverdige liv som Frk.Enes. Hele denne overgangen hadde vært langt mer dramatisk og panikkutslagende enn det den er, ettersom jeg allerede har fått arbeidsstipend for perioden etter august.

I juni fikk jeg nemlig en epost fra Norsk faglitterær forfatter og oversetterforening (NFF) som begynner med teksten “Vi har gleden av å meddele…” – noe som alltid er et godt tegn. Stipendet jeg har fått er et stipend for faglitteratur som har som formål å “popularisere natur-/real-/teknologifag”. Prosjektet mitt har den fengende tittelen Internett Internett Internett. Og åpenbart er det da teknologifaget som blir min bane.

Kort om NFF så er dette en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere. Det kreves at man har publisert sakprosa for å kunne få støtte – men noe av støtten de deler ut gjelder også for debutanter. Som for eksempel støtten jeg fikk. I tillegg har de sånne debutantstipend. Pengene som foreningen får inn kommer fra kopiavgiften og biblioteksvederlagene.

Så slik begynner altså Maja sitt liv som forfatter.

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: