Maja sender en faktura

Hvorfor gjøre ting på egenhånd når du kan ta teknologien til hjelp?

Det er ikke alt for vanskelig å skrive en faktura. Ha med nøkkelinformasjon som til hvem, fra hvem, kontonummer, sum og betalingsfrist. Skal man drive med salg av tjenester bør faktureringen være såpass tydelig at det kan ettergås. Så hvorfor ikke begynne gode vaner helt fra begynnelsen av?

Jeg brukte Dokus til å hjelpe meg. Hvorfor Dokus? Fordi jeg ble anbefalt det. Word of mouth-marketing, som de sier. Det finnes sikkert utallige andre programmer og tjenester, men de har jeg ikke prøvd og kan ikke si noe om.

I Dokus kan jeg registere meg helt gratis og sende faktura. Jeg fyller bare inn. For meg som ikke har drevet med regnskap før, må jeg si at dette var veldig tydelig og fint (jeg har nemlig solgt min første tjeneste). Fakturaen kan sendes på epost for 8 kroner, eller som papir i posten for 28 kroner. Hvem sender papir i posten lengre? Så 8 kroner it is.

Klikk, klikk, klikk så har man sendt ut en faktura. Jeg har fremdeles ikke helt oversikt over hvordan jeg skal betale de 8 kronene, men erfaringsmessig sett så er det ikke vanskelig å betale ting man allerede har fått. Jeg har nemlig fått kopi av fakturaen inn på min egen epost. Jeg har også fått bekreftet at klienten har fått sin faktura. Se, det funker.

Sende faktura er ikke det jeg tror jeg kommer til å ha mest nytte av. Selvfølgelig er det kjekt og greit, men Dokus er akk så mye mer enn bare en posttjeneste.
2015-05-08-maja-sender-en-faktura

På oversikten kommer det frem hvor mye jeg har sendt ut faktura for, hvor mye jeg har gått inn og registrert betalt, og man ser historikken. Man går inn og registrerer når man har fått betalt den fakturaen som er sendt ut, og dette vil vises visuelt i grafen.

Jeg innser at dette er veldig oversiktlig og fint til å ha til når det blir flere oppdrag enn 1000 kroner i måneden, men jeg er sikker på at jeg vil bi mektig imponert med tiden. Ettersom alt dette er gratis, tenker jeg at de 8 kronene for å sende en faktura er verdt det. Kanskje en gang jeg blir skikkelig dreven på regnskap og gjør ting manuelt, men i mellomtiden tenker jeg at dette er tipp-topp-tommel opp. En ting mindre å tenke på.

Og så inn med teskje: Jeg har ikke blitt betalt for å si dette. Dette er rett og slett bare egenopplevd.

Kommenter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: